Velkommen til FBI-aftenskole.

 

På disse sider finder du kursuskatalog over tilbuddene fra FBI aftenskole.

 

I Frederikshavn Blinde Idræt vil vi gerne kunne tilbyde en række folkeoplysende kurser, der ligger i forlængelse med FBI’s øvrige idræts aktiviteter, og som kan være med til at fremme større selvstændighed, og dermed øget livskvalitet og personlig frihed for den enkelte synshandicappet.

 

Alle kurser vil blive arrangeret af FBI-aftenskole, som er navnet på FBI’s kursusafdeling.

 

Alle kurser er særligt tilrettelagt for synshandicappede. Vores undervisere har alle erfaring i at undervise synshandicappede.

 

Vær opmærksom på, at der ydes særlige medlemsrabatter på kursusgebyret til handicappede medlemmer af FBI. Priser og medlemsrabatter for de forskellige kurser kan findes nederst i annoncerne for de enkelte kurser. Endvidere har medlemmer af FBI fortrinsret til kurserne.

 

Til alle kurser vil der efter nærmere aftale være mulighed for afhentning af eventuelle udenbys kursister ved Frederikshavn rutebil station og banegård.

Her nedenfor finder du vores kursuskatalog, der hele tiden bliver udbygget på baggrund af ønsker fra vores medlemmer. Klik på linket til det kursus, som du ønsker nærmere oplysninger om.

 

 

 

Nyhed!!!

Kurser i brugen af Ipad
overvejer du, om du skal anskaffe en Ipad? Eller Har du allerede anskaffet dig en Ipad?
Så udbyder  Frederikshavn Blinde Idræt nu også en række kurser i brugen af Ipad med den indbyggede tale, Voiceover.

 

Kurser i brugen af iphone
overvejer du, om du skal anskaffe en iphone , næste gang du skal udskifte din mobiltelefon? Eller Har du allerede anskaffet dig en Iphone? Så udbyder  Frederikshavn Blinde Idræt nu også en række kurser i brugen af Iphone med den indbyggede tale, Voiceover.

 

 

Lær med din hund
Lær med din hund er et kursus, hvor synshandicappede hundeejere har mulighed for, at få afrettet nogle af de unoder, som ens hund måske med tiden har tilegnet sig.
Kurset indledes med en snak om hvad vores forventninger er til vores hunde og hvordan vi får dem til at indfri vores ønsker. Grundlæggende og nyttig træning som kommer hverdagen til gode såsom: indkald, gå pænt, sit, dæk/læg dig, på plads, kontakt øvelse, hilse på, passere andre hunde, håndtering af hunden ved uhensigtsmæssig reaktioner og hvad ellers der er af ønsker fra kursisterne.
Bemærk!!! At kurset er for alle synshandicappede hundeejere.

 

 

Årets gang i naturen
Årets gang i naturen er titlen på en række kurser, der tager sit udgangspunkt i naturen rundt om i Frederikshavn kommune. Formålet med disse kurser er at give synshandicappede mulighed for at opleve naturen på Aller nærmeste hold. Vi skal ud og smage på urter, svampe og bær. Høre skovens dybe stille og ro. Dufte til alle de ville blomster. Og med vores hænder føle på snegle, orme, og alle de andre levende væsner, som også gemmer sig ude i naturen.

 


Varmtvandstræning
Når man træner i varmtvandsbassin, kan man udnytte vandets fysiske egenskaber.  Kroppen aflastes af vandets opdrift, og øvelser udføres mod en blød modstand.
På holdet vil vi styrke de fleste af kroppens led og muskler og derved træne kredsløbet.

 

Sund madlavning
På kurset vil vi udforske gastronomiens forunderlig Verden. Du vil kunne få inspiration til at selv tilberede sunde retter i det daglige. Sammen med de øvrige kursister vil du også kunne dele erfaringer om arbejdsteknikker i køkkenet, samt information om diverse hjælpemidler.

 

 

Musik cafeen
Har du tidligere stiftet bekendtskab med musikkens forunderlige Verden, eller spiller du blot lidt klaver eller guitar der hjemme, så er musik cafeen måske noget for dig.
Kurset er baseret på gensidig musikalsk erfaringsudveksling mellem de tilmeldte deltagere. Der er som sådan ikke tilknyttet nogen underviser til holdet. Du skal derfor gerne kunne spille noget musik i forvejen.

 

Til og framelding.
Her kan du finde vores regelsæt for til og framelding.

 

Kørsel

Her kan du finde FBI’s generelle kørselsregler.

                                           

Har du ideer, eller ønsker til andre kurser, så send en mail til
info@fbifrederikshavn.dk
Eller kontakt FBI’s formand på mobil: 40 60 67 01

 

Ret til ændringer forbeholdes