FBI-aftenskole

 

I Frederikshavn Blinde Idræt vil vi gerne kunne tilbyde en række folkeoplysende kurser, der ligger i forlængelse med FBI’s øvrige idræts aktiviteter, og som kan være med til at fremme større selvstændighed, og dermed øget livskvalitet og personlig frihed for den enkelte synshandicappet.

Alle kurser vil blive arrangeret af FBI-aftenskole, som er navnet på FBI’s kursusafdeling.

Alle kurser er særligt tilrettelagt for synshandicappede. Vores undervisere har alle erfaring i at undervise synshandicappede.

Til alle kurser vil der efter nærmere aftale være mulighed for afhentning af eventuelle udenbys kursister ved Frederikshavn rutebil station og banegård.
I efteråret udbydes der blandt andet følgende kurser:

Overvejer du, eller har du allerede anskaffet dig en Iphone, eller en Ipad? Så udbyder  Frederikshavn Blinde Idræt også en række kurser i brugen af Iphone, eller Ipad med den indbyggede tale, Voiceover.
Der udbydes introduktions kurser, grund kurser, samt udvidet kurser, hvor store dele af indholdet på forhånd bliver aftalt mellem kursisterne, og med underviseren.
Der kan løbende oprettes hold, så snart der er tilmeldt 3 kursister. Underviser: Gert Weingardt. Sted: Maskinhallen, Frederikshavn.

 

Ved varmtvandstræning kan man udnytte vandets fysiske egenskaber.  Kroppen aflastes af vandets opdrift, og øvelser udføres mod en blød modstand.

På holdet vil vi styrke de fleste af kroppens led og muskler og derved træne kredsløbet.

Tid: Mandag fra kl. 19:30 - 21:00. Kursusstart : mandag den 15. september. Underviser Mariane Nielsen. Antal lektioner: 10 fordelt over 10 mødegange. Sted: Caspershus, Caspersvej 7, 9900 Frederikshavn.

 

Lær med din hund er et kursus, hvor synshandicappede hundeejere har mulighed for, at få afrettet nogle af de unoder, som ens hund måske med tiden har tilegnet sig.
Kurset
indledes med en snak om hvad vores forventninger er til vores hunde og hvordan vi får dem til at indfri vores ønsker. Grundlæggende og nyttig træning som kommer hverdagen til gode såsom: indkald, gå pænt, sit, dæk/læg dig, på plads, kontakt øvelse, hilse på, passere andre hunde, håndtering af hunden ved uhensigtsmæssig reaktioner og hvad ellers der er af ønsker fra kursisterne.
Bemærk!!! At kurset er for alle synshandicappede hundeejere.

 

Tid: Lørdag formiddag kl. 10.00 -12.00. Kursusstart: Lørdag den 4. oktober. Underviser:Lise Olesen. Antal lektioner: 8 for delt over 4 mødegange. Sted: Rød klynge på Abildgårdsskolen, Abildvej 20, 9900 Frederikshavn

Af andre kurser kan vi nævne Sund madlavning, Musik Cafeen, og årets gang i naturen.

Har du ideer, eller ønsker til andre kurser, så er du velkommen til at kontakte FBI.

Kursuskataloget med yderligere oplysninger om kurserne kan findes via det følgende link:
Kursus katalog for FBI-aftenskole
Eller kan rekvireres hos FBI´s formand
på mobil: 40 60 67 01, eller på mail adressen:
info@fbifrederikshavn.dk